уторак, 22. фебруар 2011.

The Picture of Dorian Gray (of Het portret van Dorian Gray)


The picture of Dorian Gray is een roman die Oscar Wilde in 1890 heeft geschreven. Het gaat over een knappe, gave en rijke jongen die in contact met de schilder Basil Hallward komt. Hallward maakt een volmaakt portret van hem die heel speciaal is. Dorian wil dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in plaats van hem ouder zou worden. Hierdoor heeft hij een pact met de duivel gesloten en wordt zijn wens vervuld. Maar het portret, die spiegelbeeld van zijn ziel is, verandert telkens als hij iets slechts doet....
Dit boek is heel interessant en ik kan het altijd opnieuw lezen...

уторак, 15. фебруар 2011.


Ik ben deze weekend naar Kragujevac geweest, om mijn zus te bezoeken. Ik ben daar niet geweest ongeveer 3 jaar. Het was een prachtig weekend. We wandelden door hele stad, gingen naar cafes, winkelcentrums, discotheek, enkele films bekeken... Het was een echte rust die alleen 2 dagen duurde. Maar we hebben die tijd uitstekend doorgebracht. Mijn zus en ik zien elkaar niet zo vaak, omdat we in andere steden wonen, maar elke keer wanneer we zien elkaar, gaan we heel goed om. Kragujevac is een mooie stad die niet zo groot is, maar alles hebt. Ik zou het straks opnieuw bezoeken.

среда, 9. фебруар 2011.


Deze vakantie was niet zo interessant voor mij. Ik heb gestudeerd en ik ben een week ziek geweest. Ik amuseerde me alleen op nieuwjaarsavond...We moeten studeren voor examens op vakanties, maar ook terwiijl we colleges hebben. Geen rust voor arme studenten:) We moeten regelmatig naar colleges gaan (om veel minnen niet te kregen), huiswerken doen, presentaties, schrijfopdrachten, oefenen voor dictees,ezv. Maar studeren op staatsuniversiteit was mijn eigen keus en ik moet wennen aan regelmatige leren. Ik ken veel mensen die geven heel spoedig op. Ik denk dat het niet oplossing is omdat je voor alles hoeft vechten.