четвртак, 22. децембар 2011.

Dit jaar is heel snel voorbij gegaan...nog tien dagen en we zijn in 2012. Zoals ik gisteren voor deze faculteit ingeschreven heb, en ben ik al derde jaar! Dat vind ik helemaal niet leuk... Ik zou graag naar een eiland gaan en daar blijven. Hier is elke dag druk...ik kan niet dat meer uitstaan. En ik begon drie maanden geleden Italiaans te leren. Maar ik ben tevreden met die lessen, ik zal gauw Italiaans goed kunnen spreken. Mijn kennis van Frans en Spaans is nuttig om het Italiaans te leren. Er zijn veel soortgelijke woorden...ik zal misschien volgende jaar het Duits beginnen te leren. Kennis van talen kan nooit slecht zijn:)

четвртак, 15. децембар 2011.

Veel mensen denken dat onze stemming kan afhankelijk van het weer zijn. Dit weer heeft zeker invloed op mijn stemming. Ik heb geen zin om buiten te gaan. Vooral s'morgens zou ik lekker in mijn bed blijven slapen. Maar helaas kan ik het niet. Volgens mij is de winter heel saai. En de examens van januari wachten ook op ons...ik wil terug naar de middelbare school...in die tijd was alles makkelijker en zorgeloos. Maar misschien ben ik een beetje pessimistisch aangezien het de hele dag regent. Morgen zal alles eruit zien hoop ik. Nu moet ik gaan studeren... het is zo moeilijk om te beginnen...

четвртак, 8. децембар 2011.

Cabaret

Cabaret is een toneelstuk dat in Theater van Terazije wordt vertoond. Het is een musical uit 1966, geschreven door Joe Masteroff. De origineel naam van dit toneelstuk was "Goodbye to Berlin". Op die musical is ook de film Cabaret gebaseerd, met Liza Minnelli in de hoofdrol en die film de Golden globe voor de beste musicalfilm heeft gekregen. Het verhaal speelt zich af in het vooroorlogse Berlijn in de Kit Kat Klub en het gaat over twee koppels van die tijd. De hoofdrol is Sally Bowles wiens rol Ivana Knezevic spelt. Ze is een Amerikaanse zangeres die in Kit Kat club optreedt. Ze wordt verliefd op Cliff Bradschaw wiens rol Nikola Bulatovic speelt. Hij is een Amersicaanse schrijver die in Berlijn heeft gekomen om inspiratie voor zijn nieuwe boek te krijgen. Dit toneelstuk zou niet zo uitstekend zijn zonder de toneelmester wiens rol Slobodan Stefanovic speelt. Hij zingt liedjes waarin over de situaties in dit toneelstuk gaat. Deze toneelstuk wordt nog steeds vertoond in Theater van Terazije, dus als iemand wilt, kan hij het bekijken.