уторак, 27. март 2012.

Ik zou graag deze zomer weer naar België gaan. Vorige jaar was mijn reis fantastisch! Maar vorige jaar was ik op een cursus en dit jaar zou ik alleen maar reizen. Ik zou natuurlijk ook Nederland bezoeken omdat ik vorige jaar alleen Amsterdam en Rotterdam in Nederland bezocht. Ik heb zin om Den Haag en Utrecht te bezoeken. Wat België betreft, heb ik Brussel, Mechelen en natuurlijk Leuven bezocht waar ik verbleef. Ik wilde ook Gent, Antwerpen en Brugge bezoeken, maar ik had geen genoeg tijd. Ik hoop dat ik die prachtige steden dit jaar zal bezoeken. Reizen maakt me heel gelukkig, ik zou het atijd doen wanneer ik tijd heb.

четвртак, 22. март 2012.

Het altijd moeilijk voor mij om een blog te schrijven omdat ik er meestal geen inspiratie voor heb. Ik denk over verschillende thema's maar ik heb over alle die thema's ooit al geschreven. Daarom schrijf ik meestal over gewone dingen die worden gebeurt zoals examens, weerveranderingen, hoe ik een vakantie heb doorgebracht, enz. Misschien wanneer ik concreet thema voor een essay bijvoorbeeld heb, dan krijg ik inspiratie sneller. Maar wanneer ik kan schrijven waarover ik wil, dan kan ik me niets herinneren. Het is altijd zo. Als je gedwongen bent om over iets te schrijven, dan zou je dat beter doen. Mijn blog is een beetje saai, maar ik hoop dat het volgende week interessanter zal zijn.

четвртак, 15. март 2012.


Uiteindelijk mooi weer! Iets waarop iedereen wachtte....Ik kan niet meer de saaie winter uitstaan, er was te veel sneeuw en kou deze winter... ik heb warm weer nodig. Maar in de winter is toch makkelijker te studeren omdat je veel tijd thuis doorbrengt. In de lente willen mensen wandelen, reizen, omgaan... het is moeilijk te studeren als het goed weer is. Maar als je student bent, heb je geen vrije tijd om uit te gaan. Studenten hebben geen vakanties, alleen maar examens, lessen en huiswerken...misschien niet alle studenten, maar studenten van de Filologische faculteit wel. Ik wil mijn leven terug! Maar het is nu onmogelijk....

среда, 7. март 2012.

Is het beter optimistisch of pessimistisch te zijn?


Sommige mensen denken dat als ze pessimistich zijn, is het beter omdat dan ze altijd tot alles bereid kunnen zijn, en nooit teleurgesteld worden. Op de andere kant is volgens somige mensen beter optimistisch te zijn omdat je met positieve gedachten makkelijker je doel kan bereiken. "Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die dingen zien"- er valt veel te leren uit dit citaat van de Russische schrijver Leo N. Tolstoj. Volgens mij kunnen we onszelf en ook ons leven verbeteren. Er bestaan sommige Servisch gezegdes zoals:"Wie weet waarom het goed is" en "Het kon nog erger zijn" die aan mensen kracht geven wanneer ze in moeilijke situaties zijn. Maar volgens mij moeten mensen weten hoe ze met die optimistische houding en geloof in succes een nederlaag of een verlies te aanvaarden. We moeten leren leven met goede en slechte dingen.