среда, 29. фебруар 2012.

24kitchen


24kitchen is mijn favoriete programma. Behalve uitstekende recepten leren, kan ik de taal een beetje oefenen en nieuwe woorden leren. Iedereen die weet dat ik Nederlands studeer, vraag me of ik naar 24kitchen kijk. Veel mensen kijken naar dit programma, maar er zijn sommigen die niet weten dat het een Nederlandse programma is. De vriend van mijn zus is Engelsman en hij heeft me gezegd dat hij dacht dat mensen in 24kitchen in een vreemd Engelse dialect spreken. Hij moest op het internet checken over welke taal gaat het. Ik vind het heel grappig dat iemand zijn eigen moedertaal niet kan herkennen. Ik weet dat veel mensen niet weten hoe het Nederlands klinkt, maar door dit programma kunnen ze sommige woorden leren.

понедељак, 20. фебруар 2012.

Ik heb een talent!


Sinds het begin van dit seizoen begon ik naar de uitzending "Ik heb een talent" te kijken en ik vind het heel boeiend. Het is een bekende uitzending die in de hele wereld wordt aangetoond.In deze uitzending kan je veel verschillende soorten talenten zien. Sommige talenten zijn niet veel interessant maar er zijn ook sommige die buitengewoon zijn zoals een man die met een kam kan spelen, een oude man die fluit met zijn neus speelt, verschillende acrobaten, kinderen met uitstekende stem... Mijn favoriete deelnemer is een elfjarig meisje uit Sremska Mitrovica die een liedje in het Frans (van Édith Piaf) heeft gezongen. Toen ze optrad, werden de jury en publiek heel verrast. Ze is te jong en ze kan serieuze liedjes zingen.
Als iemand haar optreden wil zien, kan hij of ze op de volgende link klikken: http://www.youtube.com/watch?v=4FzxlYPFg6Y


понедељак, 13. фебруар 2012.

Ik ben vorige weekend naar Kragujevac geweest. Daar heb ik twee zussen en we hebben leuke weekend doorgebracht. Het was heel koud maar er is altijd een oplossing om ergens te gaan. We waren in clubs, cafés...we hebben hele zaterdag in een nieuwe zwembad in Kragujevac doorgebracht. Het is heel groot en modern. We hebben genieten van het warme water. Het is een mooi gevoel als je in een zwembad bent en door het raam kan je zien dat het buiten sneeuwt. Daarna waren we in een prachtig restaurant. We konden niet zo veel door de stad wandelen omdat het veel sneeuwde. Nu ben ik thuis en ik wil alleen slapen of TV kijken... ik kijk graag naar 24 kitchen...zo kan ik Nederlands een beetje oefenen en een lekker gerecht leren maken...

четвртак, 9. фебруар 2012.


Het weer in Belgrado was nooit zo slecht als nu...het is heel koud en er is heel veel sneeuw. Misschien vind ik het niet leuk omdat ik van winter niet houd. Er zijn sommige mensen die vinden dit weer leuk. Volgens mij is de sneuuw leuk alleen in de bergen...als je wilt skiën en van de winter genieten. In de stad is het vervelend. Je kan niets interessants doen en je wilt alleen thuisblijven en nergens gaan. Je hebt geen zin om iets te doen. Je wilt alleen slapen, TV kijken of op internet surfen. Ik kijk er naar uit om ergens te gaan...ik mis de zomer.