уторак, 25. октобар 2011.


Ik zal iets schrijven over een beroep dat ik absoluut niet zou kunnen doen. Ik denk dat ik nooit een kok zou kunnen worden. Het is volgens mij echt een beroep dat veel geduld en inspanning vraagt. Het is een grote verantwoordelijkheid wanner je voor andere mensen iets moet koken. Een kok moet altijd streven om de verwachtingen van gasten te voldoen. Voor dit beroep moet je heel snel en handig zijn. Ik vind dit beroep helemaal niet leuk en het is omdat ik niet zo goed kan koken. Ik ben heel ongeduldig wanneer ik iets wil koken en het duurt meestal heel lang. Ik bewonder mensen die goed kunnen koken maar ik zou geen kok willen worden.

понедељак, 17. октобар 2011.


Als ik op de filologische faculteit niet studeerde, zou ik psychologie studeren. Ik zou het liefste als psycholoog werken. Dit beroep is naar mijn mening de beste manier om iemand te helpen. Een psycholoog tracht via verschillende methoden en technieken problemen van mensen te onderzoeken en te verklaren. Het is soms gemakkelijker om iemand die je niet kent jouw problemen te vertellen. De menselijke psyche is heel complex en het is ook interessant om het menselijk onderbewuste te onderzoeken. Ik zou graag andere mensen helpen en ik denk dat dit beroep echt voor mij is. Het is een nuttig en interessant beroep en veel mensen hebben hulp nodig.


среда, 12. октобар 2011.


Deze vakantie was uitstekend voor mij! Het was vol nieuwe indrukken en ervaringen...vooral mijn reis naar België. Ik heb een maand cursus Nederlands in Leuven gevolgd. De organisatie van de cursus was heel goed...na de lessen hadden we picknicks, uitstapjes en andere interessante gebeurtenis. Ik heb ook veel nieuwe mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Elke weekend was ik vrij en ging ik naar andere steden in België en Nederland. Ik vind het leven in Nederland een beetje drukker dan in België... in België is alles rustiger. Maar ik vind beide landen prachtig! Het was heel moeilijk voor mij om in Belgrado terug te komen omdat ik aan het leven daar gewend heb. Deze reis was de mooiste op deze vakantie...