недеља, 31. октобар 2010.

The Sims


The Sims is een geweldig strategie spel voor computer. Het is een spel waarbij de speler met het leven van virtuele mensen kan beschikken. Je kan deze mensen en hun huis maken en met hun leven besturen. Maar je moet over hun behoeften zorgen. Als een Sim niet eet sterft hij van de honger. Hij moet regelmatig eten. Hij hoeft altijd genoeg energie hebben. Om meer energie te krijgen moet er geslapen worden. Sims kunnen naar werk gaan...ze kunnen werk vinden op de computer of in de krant. Als ze regelmatig naar werk gaan, kunnen ze promotie krijgen en meer verdienen. Je kan bij deze spel verchillende manieren van leven zien... deze computerspel is tof!:)

субота, 23. октобар 2010.

Mijn prachtige weekend


Twee weken geleden ben ik met mijn vriendinen naar mijn huis dicht bij Belgrado geweest. Het was heel zoning i we hebben de groot deel van de dag buiten doorgebracht. We maakten barbecue en genoten in de natuur en mooie weer. De natuur in die streek iz zeer mooi. Er ligt een vijver en het bos dicht bij mijn huis. We hebben door het bos lang gewandeld. We kond de luide muziek in het huis doen omdat niemand in de omgeving was. We dansten, dronken...het was het echte feestje. Volgende dag waren we heel moe omdat we hele nacht niet hebben geslapen. We moesten naar Belgrado terugkomen omdat we een belangrijke wedstrijd hadden. Het was een interessante wedstrijd:)

петак, 15. октобар 2010.


Het is mijn eerste blog in dit semester. We moet blogs schrijven om beter Nederlands te leren. Het is heel nuttig. Ik vind de tweede jaar moeilijker dan de eerste omdat we meer verplichtingen hebben. Wanneer iemand een taal wil leren moet hij regelmatig oefenen. Het is niet gemakkelijk, maar je moet hardnekking zijn. Ik vind Nederlands leuk. Grammatica is een beetje moeilijk voor mij omdat ik nooit het Duits heb geleerd en ik denk dat Duitse en Nederlandse grammatica zeer soortgelijke zijn. Het Nederlands en Duits hebben veel soortgelijke woorden ook. Sommige mensen die Duits spreken, kunnen Nederlands gemakkelijker leren, maar er zijn mensen die deze twee talen kunnen mengen.