недеља, 21. април 2013.

Voor mij is het altijd moeilijk om te beslissen waarover ga ik schrijven op mijn blog, maar vandaag heb ik absoluut geen idee. Vandaag was een prachtige dag en er werd de bekende marathon van Belgrado gehouden. Ik ben heel vroeg opgestaan om naar Duitse les te gaan en ik heb 3 uur daar doorgebracht. Daarna ontmoette ik een vriendin en we gingen naar Kalemegdan om te wandelen. Het was heel leuk en we konden daar de hele dag blijven. Ik denk dat we allemaal op dit lenteweer hebben gewacht. Dit weer heeft natuurlijk invloed op onze stemming en iedereen voelt beter na een wandeling in mooi weeer. 
Spoedig zal ik een kleine vakantie hebben, maar tijdens die vakantie moet ik veel dingen doen. Ik moet 2 scripties afmaken, nog 3 presentaties doen, nog enkele essays schrijven, teksten vertalen en een huiswerk voor een keuzevak maken...en voor alles heb ik minder dan een maand tijd! Het klinkt echt onmogelijk, maar ik moet mijn best doen. Wens me succes! :(

субота, 13. април 2013.

Emoties uiten


Het is heel leuk dat onderwerpen die we in de les behandelen altijd 
als inspiratiebron kunnen dienen voor mijn blog. Soms vind ik heel moeilijk om onderwerp voor mijn blog te bedenken en ik heb vaak helemaal geen inspiratie. Vorige les hebben we het over het voelen en uiten van emoties gehad. Mensen uiten hun emoties op verschillende manieren. Er bestaan mensen die heel moeilijk hun emoties uiten, maar ook mensen die heel gevoelig zijn. We kunnen emoties door verschillende dingen wekken en het is heel goed om emoties te uiten en niet dat voor jezelf te houden. Een van de beste manieren om met je emoties om te gaan als je je slecht voelt is praten met de personen die jij vertrouwt en met die persoon samen proberen een oplossing te vinden. Dat helpt zeker. Wat vaak ook kan helpen als je je emoties wilt uiten is lezen of naar muziek luisteren en dat kan je heel rustig maken of andere, "positieve emoties" wekken. Sporten kan ook ons ontspannen en veel mensen gaan fietsen of rennen om zich beter te voelen. Ik voel me altijd uitstekend als ik naar theater ga of een goede film bekijk.

недеља, 7. април 2013.

Zondag

Voor de meeste mensen is zondag een vrije dag om te rusten of uitgaan met vrienden en ze denken dat het de leukste dag van de week is. Het is meestal een dag waarop je niets moet doen en nergens moet gaan. Mensen willen geen huiswerk op zondag doen en geen huishoudelijk werk. Niet uit principe, maar ze willen niet die dag laten verpesten door dingen die ze niet leuk vinden. Als het mooi weer is, is het ook leuk om naar buiten te gaan en iets actiefs doen (rennen, wandelen, fietsen, enz.). 
's Zondags moet ik veel dingen doen. Ik moet heel vroeg opstaan en naar Duitse les gaan (ja, het is mijn keuze om daar te gaan, maar ik wist niet dat het op zondag moest zijn!) die ongeveer 3 uur duurt (dus, tot 13 uur). Na de les, moet ik altijd naar mijn wedstrijd haasten en het duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna, ga ik thuis om een beetje te rusten en eten en de rest van de dag moet ik huiswerken doen. Het is ook mijn schuld dat ik die huiswerken niet vroeger afmaak, maar op andere dagen heb ik ook niet veel tijd. Dit is hoe mijn zondag eruit ziet.