петак, 24. децембар 2010.

Ik heb veel slaap nodig!


Het is mijn laatste blog in dit semester. Ik weet het niet echt over wat kan ik schrijven. Het is einde van het jaar en ik voel me zo moe. Ik heb nu vakantie nodig om een beetje te rusten. Maar deze vakantie is niet zo lang omdat ik voor de examens van januari moet studeren. Die periode is zo moeilijk... en het tweede jaar is veel moeilijker dan het eerste. Ik ben een beetje bang voor de examens en ik moet meer studeren. Ik hoop dat alles goed zal zijn...

недеља, 19. децембар 2010.

Waar ga je nieuwjaar vieren?


Waar ga je nieuwjaar vieren? Het is nu de vaakste vraag die alle mensen aan jou moeten stellen. Ze zijn zo vervelend... Is dat echt zo belangrijk? Ik denk van niet. Maakt niet uit als je naar een discotheek, of een huisfeest gaat of je thuisbleeft. Het is dezelfde nacht als elke andere nacht. Het is leuk als je met mensen die belangrijk voor jou is, die nacht kan doorbrengen...en dan niet belangrijk is waar jullie zijn. Veel mensen denk dat verschrikkelijk is als je geen plan voor nieuwjaar hebt. Het is niet belangrijk waar gaat je maar het is wel met wie gaat je...

недеља, 12. децембар 2010.

Tempel Sveti Sava


Ik woon naast de tempel Sveti Sava. Het is echt een prachtige bouw die je uit bijna elke deel van Belgrado kan zien. Ik denk dat tempel Sveti Sava een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Belgrado en in Servië is. Vreemdelingen die naar Belgrado komen hoeven het te bezoeken. Het is de grootste Orthodoxe kerk van de Balkan en één van de grootste Orthodoxe tempels van de wereld. De tempel werd gebouwd op de plaats waar er was beschouwd dat benen van Sveti Sava werd gebrand, op de Vračar gemeente. De kerk kan 10.000 mensen toelaten en 800 mensen op een galerie voor koor. Het heeft vier klokketorens die 44m hoog zijn. De totale hoogte van de tempel is 82m.


понедељак, 6. децембар 2010.

Mijn favoriete gerecht:)


Recentelijk startte ik meer koken... Ik kan een pastei met aardappelen of champignons maken, een fruit taart (ik gebruik aardbeien meestal). Maar mijn favoriete eten is "Mimoza salade". Het recept voor deze salad is makkelijk maar je moet patiënt zijn. De ingredienten zijn: ham, kaas, mayonaise, aardappelen, eieren en room. Je hoeft aardappelen schillen en koken en daarna raspen, de ham en kaas in stukken snijden. Eieren moet je ook koken en fijnsneden. De aardappel hoeft op de bodem van de schaal staan. Daarna kan je de rest van de ingredienten toevoegen en de schaal in koelkast zetten. Na enkele uren kan je opdienen.

субота, 27. новембар 2010.

Een grappige mop


Lerares heeft Perica aangevraagd wie "Gorski vijenac" had geschreven.
- "Ik heb niet dat geschreven" - zei Perica.
- "Wat een onzin!" - zei de lerares.
- "Maar, ik zweer dat ik het niet heb geschreven!" - zei Perica.
De lerares is naar de directeur gegaan om wat was er gebeurd te vertellen.
- "Wat imbecielen naar deze school gaan!" - zei de lerares
- "Kop op...alles zal goed zijn...maar misschien Perica echt niet dat heeft geschreven!" - zei serieus de directeur.
De lerares werd heel boos, ze aftredde en opstapde met haar auto naar huis.
Zo boos reed ze door rood licht en politieagent stopde haar.
"Straf me niet, alstublieft! Vandaag werd er iets verschrikkelijks gebeurd..." - zei de lerares en vertelde hem wat er was gebeurd.
"Goed mevrouw...zegt u maar aan wie nog twijfelt u." :))))

понедељак, 22. новембар 2010.


Vandaag is het regent en het is heel kouder dan gisteren. Morgen zal even slechter weer zijn:( Wat jammer! Het weer heeft invloed op mijn stemming... Ik heb hoofdpijn en ik voel me altijd zo moe:( Deze dagen was er geweldige weer, heel zonnig en nu kan ik niet buiten zijn...ik heb geen zin om buiten te zijn... Ik wil thuis zijn en TV kijken of slapen. Ik zou graag op een eiland wonen waar altijd warm is. Ik haat koude weer....het is heel saai... De zomer is mijn favoriete seizoen. Ik leef voor deze tijd van het jaar....

субота, 13. новембар 2010.

WHITE CHICKS


"White chicks" is een Amerikaanse fantastische komedie die ik altijd gaag kijk. Het gaat over twee broers die FBI agents zijn. Omdat ze op een speciaal taak zijn, moeten ze zich als meisjes voordoen. Ze dragen jurken, rokken, schoenen met hiels.... Ze gaan naar winkels met andere meisjes om kleren te kopen... en als meisjes moeten ze een misdadiger ontdekken en vangen. Ze zijn heel grappig en gezellig. Ze leren veel over de vrouwelijke leven en problemen en hulpen ze zijn vriendinnen. Er zijn veel erg grappige situaties in deze komedie. Het is echt een hele leuke film! Je moet hem kijken!:))))

hier is een link voor een advertentie van de film.

понедељак, 8. новембар 2010.


Vandaag is de volmaakt dag voor leren...als de volmaakt dag voor leren eigenlijk bestaat. Het regent en het is koud buiten...heel kouder dan gisteren. De meerderheid van normale mensen zouden liever slapen of iets interessanter doen in plaats van leren. Maar als je verantwoordelijk bent, moet je je verplichten vervult...ik wil een vakantie...iedereen hoeft de vrije tijd om een beetje te rusten. Studeren is helemaal niet gemakkeljik vooral als je regelmatig moet leren, oefenen en huiswerken doen. Ik heb geen inspiratie om iets anders te schrijven omdat ik veel moe ben.

недеља, 31. октобар 2010.

The Sims


The Sims is een geweldig strategie spel voor computer. Het is een spel waarbij de speler met het leven van virtuele mensen kan beschikken. Je kan deze mensen en hun huis maken en met hun leven besturen. Maar je moet over hun behoeften zorgen. Als een Sim niet eet sterft hij van de honger. Hij moet regelmatig eten. Hij hoeft altijd genoeg energie hebben. Om meer energie te krijgen moet er geslapen worden. Sims kunnen naar werk gaan...ze kunnen werk vinden op de computer of in de krant. Als ze regelmatig naar werk gaan, kunnen ze promotie krijgen en meer verdienen. Je kan bij deze spel verchillende manieren van leven zien... deze computerspel is tof!:)

субота, 23. октобар 2010.

Mijn prachtige weekend


Twee weken geleden ben ik met mijn vriendinen naar mijn huis dicht bij Belgrado geweest. Het was heel zoning i we hebben de groot deel van de dag buiten doorgebracht. We maakten barbecue en genoten in de natuur en mooie weer. De natuur in die streek iz zeer mooi. Er ligt een vijver en het bos dicht bij mijn huis. We hebben door het bos lang gewandeld. We kond de luide muziek in het huis doen omdat niemand in de omgeving was. We dansten, dronken...het was het echte feestje. Volgende dag waren we heel moe omdat we hele nacht niet hebben geslapen. We moesten naar Belgrado terugkomen omdat we een belangrijke wedstrijd hadden. Het was een interessante wedstrijd:)

петак, 15. октобар 2010.


Het is mijn eerste blog in dit semester. We moet blogs schrijven om beter Nederlands te leren. Het is heel nuttig. Ik vind de tweede jaar moeilijker dan de eerste omdat we meer verplichtingen hebben. Wanneer iemand een taal wil leren moet hij regelmatig oefenen. Het is niet gemakkelijk, maar je moet hardnekking zijn. Ik vind Nederlands leuk. Grammatica is een beetje moeilijk voor mij omdat ik nooit het Duits heb geleerd en ik denk dat Duitse en Nederlandse grammatica zeer soortgelijke zijn. Het Nederlands en Duits hebben veel soortgelijke woorden ook. Sommige mensen die Duits spreken, kunnen Nederlands gemakkelijker leren, maar er zijn mensen die deze twee talen kunnen mengen.

четвртак, 20. мај 2010.


Vandaag heb ik een leuke film bekeken. De laatste keer dat ik die hebben bekeken was lang geleden. Deze film heet "Matilda". Het verhaal gaat over een hoogbegaafd meisje Matilda dat verwaarloos door haar ouders is. Haar vader verkoopt oude, stukke auto's voor een veel te hoge prijs en haar moeder leeft voor het bingospel. Omdat ze heel slim is, hebben haar ouders henkel aan haar. Wanneer ze naar school beginnen gaan, haar leven is verandert. Ze ontdekt dat ze paranormale gaven heeft. Ze kan dingen laten bewegen door ernaar te kijken... Met die gaven kan ze alle haar doelen behalen... Deze film is heel interessant.

уторак, 11. мај 2010.


Ik lig in bed en mijn tiende blog aan het schrijven. Vorige zaterdag was het mijn verjaardag. Het was een geweldige dag. Op vrijdagavond ben ik met mijn vriend naar Mexicaans restaurant geweest en daar hebben we lekker gegeten. Daarna zijn we naar het winkelcentrum gegaan...ik heb enkele dingen gekocht. Na het winkelen zijn we naar een café gegaan om cocktails te drinken. Wat een prachtige avond! Op zondag heb ik mijn vriendinnen uitgenodigd om de taart te eten. We hebben hele avond gebabbeld en wijn gedronken. Het was ook een geweldige nacht.

петак, 30. април 2010.


Vandaag is het weer heel mooi...het is zoning en erg gezellig. Ik ben zeer gelukkig omdat ik voor mijn examen ben geslaagd. Ik zal met mijn vriendinnen gaan wandelen. Omdat het buiten heel warm is, heb ik zin om de tuin te gaan en een cocktail te drinken. Ik wil morgen naar Ada Ciganlija gaan om in de zon te zitten. Ik hou van dit hele warme weer, maar ik moet deze maand heel veel studeren. Ik heb acht examens in juni voor het tweede semester...

субота, 10. април 2010.


Ik ben 8 dagen met mij basketbal club naar Spanje geweest. We zijn in Lloret de Mar geweest, maar hebben we ook Barcelona bezocht. Barcelona is een zeer mooie stad met prachtige musea, architectuur, winkels, parken...het is de hoofdstad van Catalonië. We hebben veel mooie dingen gezien en geleerd. We hebben in Lloret de Mar een basketbal tournament gehad en we zijn de eerste plaats geweest. s' Nachts zijn we naar het strand gewandeld dat vrij dichtbij is. Daar hebben we dronken Nederlanders en Engelsen kunnen zien. Heel veel toeristen bezoeken Lloret de Mar. Ik wil weer Spanje bezoeken. Dat was een geweldige reis.

уторак, 23. март 2010.

:-)


Dit weekend zal heel interessant zijn. Op zaterdag zal ik met mijn zus naar de shouwburg gaan en we zal een prachtige voorstelling kijken. Daarvoor gaan we naar een mooi Mexicaans restaurant met erg lekkere gerechten. Na de shouwburg gaan we wandelen of naar het café gaan. Op zondag zal ik met mijn vriend naar winkelcentrum Ušće gaan en daar enkele dingen kopen. Daarna gaan we naar bioscoop of bij mij huis een film kijken. Dit weekend moet ik ook pakken omdat volgende dinsdag ga ik reizen...

среда, 17. март 2010.

:(



Dit wordt een slechte dag vandaag. Ik haat woensdag omdat ik mijn colleges van 8 tot 18: 30 hebben. Ik voel me nu heel slecht en moe. Ik denk dat ik koorts heb en ik mag niet op de training gaan. Ik hoop dat het is geen griep. :( Ik heb geen zin om iets te doen maar ik wil niet slapen omdat ik mijn huiswerk moet doen. Morgen moet ik naar de faculteit gaan omdat ik niet een min wil krijgen. :) Ik zal een kopje thee drinken en een medicijn nemen. Daarna ga ik nog even tv kijken en dan lekker slapen.

четвртак, 11. март 2010.

(:

Курзив
Het is heel kou vandaag. Ik ben naar de faculteit gegaan en nu ben ik heel moe. Ik wil dit weekend veel rusten. Natuurlijk moet ik ook een beetje studeren en mijn huiswerk doen. Dit weekend is ook de verjaardag van mijn beste vriendin en wij zullen naar een feestje gaan. Wij zullen geen alcohol drinken want wij de wedstrijd op zondag spelen. Die zal een goede wedstrijd zijn en wij zal winnen:) Ik weet het niet wat kan ik nog schrijven...ik heb zin in slapen. Prettige nacht!

четвртак, 4. март 2010.

Basketbal :)




Er zijn veel mensen dat van sporten houden. Er zijn heel veel verschillende sporten: voetbal, tennis, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, hockey...enz. Mijn favoriete sport is basketbal. Ik train basketbal sinds mijn negende, dus tien jaar. Ik train drie of vier keer per week. In het weekend speel ik vaak wedstrijden. Ik speel met nummer zeven, omdat ik dat nummer erg mooi vind. Mijn equipe is erg goed, heel tactisch en goed in scoren. Het is een heerlijk gevoel wanneer mijn team met een goede spel wint. Basketbal is een prachtig spel maar niet zo makkelijk. Bij basketbalen mag je alleen met je handen spelen, maar je moet erg veel rennen. Dat is zeer goed voor mijn conditie en gezondheid. Volgens mij is basketbal de beste sport van de wereld!

четвртак, 25. фебруар 2010.

Ik wil zomer!;)



Ik haat de regen en de sneeuw...ik haat koud weer. De winter is echt niet leuk want ik moet de hele tijd niezen. Ik hou van de zon, de warmte, de zee, het strand... De zomer is de beste periode van het jaar. Ik will naar zee gaan en daar ontspannen. Ik will op het strand liggen en mijn huid bruin laten worden. Ik hou van zwemmen, duiken en schelpen in zee en op het strand vinden. Ik vind die heel mooi. Ik vind sterren van de zee leuk, maar ik ben bang van zeekreeften. Gaveran naar de andere stranden met de boot vind ik heerlijk! Zomer is als paradijs...ik wil zomer...nu!

уторак, 16. фебруар 2010.

De Poolse bruid


Vandaag heb ik een nederlandse film bekeken. De titel van de film is "De Poolse bruid". Hij is over de liefde tussen een Groningse boer Henk en een Poolse vrouw Anna op het platteland. De film is een psychologisch drama met heel veel emoties in een prachtig landschap. Hij duurt 86 minuten. Na de film ben ik naar thuis gegaan. Ik heb mijn huiswerk gedaan en mijn avondeten gehad. Nu ben ik een blog aan het schrijven. Daarna zal ik mijn vriendin bellen en ga in mijn bed liggen. Ik heb geen concentracie. Ik wil graag slapen. Goedenacht!

среда, 10. фебруар 2010.

Iets over mij...;)


Ik weet niet echt wat ik wil schrijven en omdat ik iets over mezelf ga vertellen. Er is vele dingen welke houd ik op mijn vrije tijd te doen. Ik hou van reizen...ik reis ieder jaar naar andere landen. En ik het leuk vind om met het vliegtuig te reizen. Dit jaar zal ik naar Spanje gaan. Ik zal Barcelona bezoeken. Ik ben één keer in Barcelona geweest...ik vind het zo leuk. Ik zal probeer er Catalaans spreken omdat daar veel inwoners Catalaans spreken. Daar zal ik ook wedstrijden hebben. Ik vind dat heel gezellig.