недеља, 3. март 2013.

BusPlus

Vorig jaar is het Bus plus systeem ingevoerd. Het was iets totaal nieuws voor inwoners van Belgrado dat we elektronische tickets moeten gebruiken, maar het echte probleem is dat ticketcontrole versterkt is en we zijn er niet aan gewend.  Tickets zijn ook veel duurder dan vroeger. Een voordeel van het BusPlus systeem is de mogelijkheid om via sms te checken hoe ver een bepaald voertuig is van je station en wanneer het zal komen. Maar er zijn veel nadelen van busplus. Het ticket is te duur voor zo’n lage levensstandaard en de dienst is slecht voor zo’n hoge prijs. Er is geen genoeg voertuigen, soms moeten we te lang op een voertuig wachten. Daarom is het altijd druk in het voertuig  en soms kunnen we er niet instappen. Voertugen gaan ook vaak kapot en in dat geval besteden we veel tijd aan wachten op een ander voegtuig. 

Er gebeuren te veel incidenten met controleurs in het openbaar vervoer en  soms is wel hun schuld maar soms is het schuld van agressieve passagiers. Ik denk dat al die incidenten gebeuren vanwege ontevredenheid van mensen die geen ticket willen kopen omdat de dienst slecht is. Het openbaar vervoer is zo genoemd precies omdat het toegankelijk,  bestemd voor iedereen moet zijn. Het is een alledaagse behoefte vooral van mensen die werken, studeren en oude mensen die met moeite kunnen lopen. Het openbaar vervoer is gewoon noodzakelijk in een grote stad zoals Belgrado. 

3 коментара:

  1. Vanaf maandag wordt de controle nog sterker :( pas op als je geen kaartje hebt!

    ОдговориИзбриши
  2. Snžn: hahahah, dat zeggen ze altijd, en wat is met mel(sjwa)k?:)
    Maar dat Bus Pljus/Gewoon Markica gedoe gebeurt elk jaar,zelfs toen we in basischool zatten. Maar het onderwerp vind 'k heel belangrijk en chique (mag je dat voor een thema zeggen?)Br(rrrrr)avo:D

    ОдговориИзбриши
  3. Het is niet alleen slecht maar ook TE duur! BusPlus MAFFIA!

    ОдговориИзбриши